Flag

Chokladdessert i fyra lager

6 portioner
Mellan
300 minuter
Recept på ljuvlig dessert för alla chokladälskare!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Browniebotten
150 gsmör osaltat
2,75 dlströsocker
1,5 dlkakao
0,5 tsksalt
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 stägg
1 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Pepparmintsarom
Mörk chokladmousse
150 gmörk chokad 70%
2,75 dlvispgrädde
1 tskGelatinpulver
1 mskvatten kallt
Mjölkchokladmousse
150 gmjölkchoklad
2,75 dlvispgrädde
1 tskGelatinpulver
1 mskvatten kallt
Vit chokladgrädde
70 gvit choklad
3 dlvispgrädde
Dekoration
Efter behovDr. Oetker Black & Gold strösselmix

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Pepparmintsarom
Picture - Gelatinpulver
Picture - Gelatinpulver
Picture - Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
1

Brownie

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en bakform ca 20x20 cm, med smör och täck med bakplåtspapper. Smält smöret i kastrull. Tillsätt och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjöl och arom, blanda till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min (se att den är klar med provsticka). Ta ut och låt svalna. Ta ut kakan ur formen och från bakplåtspappret och stansa ut 6 st cirklar ca 6 cm i diameter. Sätt en hög krage av bakplåtspapper kring varje browniebotten.

2

Mörk chokladmousse

Smält chokladen tillsammans med 1,25 dl vispgrädde över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 min. Sätt skålen med gelatinet i ett varmt vattenbad så att det löses upp och häll ned i den smälta chokladen. Blanda och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resterande 1,5 dl grädde tills den blir toppig och blanda med chokladen. Häll chokladmoussen över browniebotten med bakplåtskragen, och låt den sätta sig i kylskåpet 15-20 min.

3

Mjölkchokladmousse

Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt som den mörka chokladmoussen och häll den över det första chokladlagret i bakplåtskragen. Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.

4

Vit chokladgrädde och dekoration

Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen (den får inte koka). Rör om tills all choklad smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa grädden innan servering, ta försiktigt bort bakplåtskragen på de kylda chokladdesserterna och spritsa chokladgrädden över mjölkchokladmoussen. Dekorera med Black & Gold.