Flag

Gelégodis

1 iskubsform
Mellan
40 minuter
Recept på hemgjort godis, där du själv kan välja och vraka bland färger och smaker. Bara fantasin som sätter stopp!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Hemgjort gelégodis
10 stDr. Oetker Gelatinblad
3 mskDr. Oetker flytande glykos
1,5 dlsocker
4 dlvatten
10 - 12 dropparpäron- lakrits- eller hallonarom och några dr valfri karamellfärg

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
1

Gör så här

Olja en form för iskuber, gärna med roliga mönster. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blanda glykos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelhög värme till blandningen nått 122 grader. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i sockerblandningen, ett i taget under omrörning.

2

Tillsätt arom och färg. Låt temperaturen sjunka till 70 grader

3

Fyll formen med gelémassan. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natt.