Flag

Moussetårta med jordgubbar och choklad

cirka 12 bitar
Mellan
120 minuter
Smakkombinationerna jordgubb och choklad är ju oslagbara. I detta recept varvas saftig chokladbotten med jordgubbar och len mousse. Både vacker att titta på och underbar att äta.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gsmör
1,75 dlströsocker
3 stägg
2 mskkakao
2 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
250 gjordgubbar , färska eller frysta
2 påsarDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
4,5 dlmjölk
cirka 1 dljordgubbar eller annan valfri dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1

Gör så här

Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned det i äggsmeten. Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med sticka att kakan är torr, tiden kan variera mellan olika ugnar. Låt kakan svalna.

2

Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 2 minuter tills moussen är tjock och fluffig. Skiva jordgubbarna.

3

Dela kakan i 3 delar och lägg en del på ett tårtfat. Bred på 1/3 av moussen och hälften av jordgubbarna på den. Lägg på nästa botten och gör likadant. Lägg på sista tårtbotten och täck kakan med tårtmousse. Ställ kakan i kylen minst en timme.

4

Garnera med färska jordgubbar eller annan dekoration.