Sätt ugnen på 175°c varmluft.
Bröa en form som är ca 23-24 cm diameter.
Smält smöret i kastrull (för en extra god smak, bryn smöret så det får en härlig kolasmak och skapar en extra dimension till kakan)
Vispa ihop ägg och socker poröst. Vänd sedan ner mjölk och smör.
Sikta sedan ner samtliga torrvaror och vänd runt med slickepott så att du får en slät smet.
Häll smeten i formen och tryck sedan ner tunt skivade äpplen i smeten.
Grädda kakan i ugnen i först ca 25 min, innan det är dags för toscasmeten.
Temperatur varmluftsugn: 175 °C
Hasselnötterna kan med fördel rostas.
Smält smöret och rör ner mjöl, socker och salt.
Tillsätt mjölken och låt det koka ihop.
Häll i mandelspån, hasselnötter och pumpafrön låt det bubbla någon minut och tag sedan av från plattan.
När kakan har varit i ugnen i ca 25 min så häller du över toscasmeten och gräddar sedan i ytterligare ca 15 min.
Kakan skall vara genomgräddad och toscasmeten skall ha fått en fin gyllene färg.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor