Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm diameter eller använd en hjärtform.Blanda mjölsorterna och rör samman med smöret till en smidig massa. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt äggvispet i smör- och mjölmassan. Tillsätt citronarom och blanda till en jämn smet.
Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter i 175 grader. Känn med sticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna innan den fylls och garneras.
Vispa samman tårtmoussen med mjölken, helst med elvisp. Dela kakan i två delar och fyll den med moussen.
Blanda apelsinsaft eller vatten med florsockret till en slät massa. Blir glasyren för tunn kan mer florsocker tillsättas, blir den för tjock kan några droppar vatten tillsättas. Skeda glasyren över tårtan och strö apelsinskal över. Låt stå kallt innan servering.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser