Smält smöret på låg värme.
Lägg undan ca 25 g kanderat apelsinskal till dekoration.
Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Lägg undan några matskedar kexsmulor till dekoration. Tillsätt resten av apelsinskalen till kexen i matberedaren och fortsätt mixa lite till.
Tillsätt det smälta smöret och blanda väl samman.
Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform (ø 20 cm), lägg därefter tårtplast runt formens innerkant. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till med fingrarna eller botten av ett glas. Ställ botten i frysen medan du förbereder Aperol-cremen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 minuter.
Koka lite lätt upp Aperol och prosseco i en kastrull. Var uppmärksam på att ju mer värme den får desto mer alkohol försvinner från kakan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i din varma Aperol Spritz.
Rör samman färskost och florsocker i en skål. I en annan skål vispar du vispgrädden lätt.
Rör ner den något avsvalnade Aperol Spritzen i färskosten. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ostsmeten tillsammans med några droppar röd gelfärg och några droppar gul gelfärg för att få en orange smet. Bred ut hälften av färskostkrämen på den kylda kexbotten. Jämna till ytan med hjälp av en vinkelpalett. Ställ formen i frysen ytterligare ca 10 minuter.
Blanda i dubbelt så mycket röd och gul gelfärg i den andra hälften av ostsmeten för att göra den mer orange än första lagret. Bred denna ostsmet på toppen av det första lagret. Var noga med att jämna till även detta lager med vinkelpaletten så att du får ett jämnt underlag till gelén.
Ställ formen i frysen igen i ca 20 minuter alternativt en timme i kylskåp.
Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 minuter.
Häll Aperol och prosseco i en kastrull och värm upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i gelén. Låt gelén svalna tills den är fingervarm.
Ta ut kakan ur frysen. Häll den avsvalnade gelén över kakan försiktigt genom att hälla en tunn stråle ner över en matsked. Sätt tillbaka kakan i frysen i cirka 10 min eller i kylskåp i 3-4 timmar, innan servering.
Dekorera kakan med en halvcirkel av digestivesmulor och kanderat apelsinskal. Dekorera eventuellt med ett par blad mynta eller citronmeliss.
Kakan kan med fördel förberedas dagen innan den ska ätas, förvara den i kylskåpet och dekorera den strax innan servering.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes