Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde, strösocker och vanilj. Låt blandningen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen och passera blåbärsgrädden genom en finmaskig sil. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omröring i den varma blåbärsgrädden. Fördela i 8 st små snapsglas (gärna av plast). Ställ i kylen 3 timmar tills pannacottan stelnat.
Koka upp vispgrädden, häll över den hackade chokladen och rör tills all choklad har smält. Mortla de frystorkade jordgubbarna för att de ska bli ett finare pulver. Lossa försiktigt pannacottan ur sina glas och stjälp upp på tallrik. Dekorera med vit chokladganache, blåbär, citronmellis, chokladlöv och pulver av frystorkade jordgubbar.
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert