Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt socker, salt, kardemumma. Ha i torrjästen och rör om ordentligt. Tillsätt ägget och lite av mjölet under fortsatt omrörning.
Tillsätt det mesta av mjölet, lite i taget tills degen börjar bli tjock. Tillsätt margarinet i klumpar och rör om väl tills du har en jämn deg. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Strö hackad choklad över och knåda in dem jämnt i degen. Dela degen i 30 delar och forma runda bullar. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i ca 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i en 225 graders ugn i ca 10 minuter tills de får en vacker färg.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar