Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en bakform ca 20x20 cm, med smör och täck med bakplåtspapper. Smält smöret i kastrull. Tillsätt och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjöl och arom, blanda till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min (se att den är klar med provsticka). Ta ut och låt svalna. Ta ut kakan ur formen och från bakplåtspappret och stansa ut 6 st cirklar ca 6 cm i diameter. Sätt en hög krage av bakplåtspapper kring varje browniebotten.
Smält chokladen tillsammans med 1,25 dl vispgrädde över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 min. Sätt skålen med gelatinet i ett varmt vattenbad så att det löses upp och häll ned i den smälta chokladen. Blanda och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resterande 1,5 dl grädde tills den blir toppig och blanda med chokladen. Häll chokladmoussen över browniebotten med bakplåtskragen, och låt den sätta sig i kylskåpet 15-20 min.
Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt som den mörka chokladmoussen och häll den över det första chokladlagret i bakplåtskragen. Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.
Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen (den får inte koka). Rör om tills all choklad smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa grädden innan servering, ta försiktigt bort bakplåtskragen på de kylda chokladdesserterna och spritsa chokladgrädden över mjölkchokladmoussen. Dekorera med Black & Gold.
Liknande recept
Dessert
Dessert