Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen vila inplastad i kylen ca 30 minuter.
Riv mandelmassan till fyllningen. Arbeta in smöret. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget och slutligen mjöl och salt.
Smält smör och pensla i mazarinformar eller använd engångs aluminiumformar. Tryck ut mördegen i formarna. Tillsätt mandelmassefyllningen med en sked. Grädda i 200 grader 12-15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakorna svalna och stjälp sedan ur dem försiktigt ur formarna. Använder man engångsformar kan man hoppa över detta steg.
Till glasyren blandas florsocker, kakao och apelsinsaft till en slät smet. Bred glasyren på kakorna och strö hackade hasselnötter över.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser