Klä en springform (ca 20 cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på175 ℃
Sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda väl. Tillsätt vätskorna och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn efter med en provsticka, stickan ska vara torr när kakan är klar. Låt kakan svalna.
Sikta kakaopulvret i en skål. Tillsätt varmt vatten och blanda tills det är slätt. Mät upp mascarpone och socker i en skål och vispa ihop. Tillsätt kakaomassan och mixa tills fyllningenär slät. Vispa grädden tills den skummar och vänd ner i färskost-kakaoblandningen.
Förbered chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa tills fyllningen är spritsbar.
Förbered fyllningen enligt anvisningen för smörkräm på förpackningen.
Dela botten i två delar. Bred ut hälften av valfri fyllning ovanpå botten. Lägg på den andra botten. Spritsa eller fördela resten av fyllningen över kakan och toppa med valfri dekoration.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor