Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Smält smör, lägg i chokladen och låt den smälta.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna och ta ut den ur formen.
Lägg gelatinbladet i vatten ca 5 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Hetta upp 0.4 dl av grädden. Rör ned gelatinbladet i den heta grädden och rör tills det smält helt. Tillsätt därefter den vita chokladen och rör om. Låt svalna något. Vispa resten av grädden. Blanda chokladsmeten med den vispade grädden.
Dela tårtbotten i 3 delar. Bred hälften av fyllningen på en botten och lägg på bär. Lägg på nästa tårtbotten och bred över resten av chokladmoussen. Täck med bär och lägg på sista tårtbotten. Häll chokladsås över kakan och dekorera med resten av bären.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser