Sätt ugnen på 175°c
Börja med att vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt.
Vänd ner mjölk, olja samt citronarom.
Sikta ner torrvarorna. Vänd runt samtliga ingredienser så att du får en smidig smet.
Fördela i muffinsformar.
Grädda i ca 15 -20 min min .
Så kolla med en teststicka för att vara säker på att dem är klara.
Ställ muffinsen att svalna.
Temperatur varmluftsugn: 175 °C
Lägg samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt allt koka ihop.
Låt koka till ca 120°c.
Har du ingen termometer så droppa lite smet i iskallt vatten. När smeten håller ihop och det går att forma som en lös kula är den klar.
Kolan skall vara relativt mjuk I konsistensen.
Stansa/skär ut hål i dina muffins och fyll ca 1msk kolasmet i varje muffins medans kolasmeten är varm och lätt att hälla.
Vispa smöret riktigt poröst och tillsätt sedan florsocker.
Fortsätt vispa tills florsocker och smör är riktigt fluffigt .
Vispa i färskost, vaniljsocker och citronarom.
Viktigt att samtliga ingredienser håller samma temperatur.
Vispa tills du har en smidig frosting och tillsätt sedan färgen .
För en melerad effekt på frostingen så blanda ner färgen lite "slarvigt".
Häll frostingen i en spritspåse och toppa dina muffins med .
Sist så dekorerar du med Dr. Oetker Sugar Eyes.
Liknande recept
Högtider
Högtider