Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan. Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar.
Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna.
Tillred toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.
Dekorera med med blommor, hjärtan, silverkulor, sockerpärlor, prinsessfigurer, marsipanfigurer...
Smakvarianter: Byt ut 0,5 dl av vetemjölet mot siktad kakao. Tillsätt 200 g rivna morötter i smeten och byt ut vaniljsocker mot 2 tsk kanel. Tillsätt 1 påse (75 g) Dr. Oetker korinter i smeten. Tillsätt 100 g hackad choklad i smeten. Tillsätt 50 g hackade valnötter och byt ut vaniljsocker mot en påse pepparkakskryddor.
Toppingvarianter: Tillsätt några droppar valfri karamellfärg. Uteslut smör och limesaft. Smällt i stället ca 100 g choklad över vattenbad och rör ned i glasyren. Använd en god choklad vit, ljus eller mörk. Uteslut smör och limesaft. Tillsätt ca 2 dl vispad gräddeoch 1 dl jordgubbssylt i glasyren. För extra snabb och enkel topping, använd färdig vaniljkesella.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes