Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i hälften av strösockret och pepparmintsaromen, vispa tills marängen tjocknat något. Häll sedan i resten av strösockret och vispa tills tjockt och segt. Dela marängsmeten i två delar. En med ca ⅔ av smeten och andra med resten av smeten. Färga med valfri gelfärg. Varför inte blanda två färger?
Lägg den större marängsmeten i en sprits och spritsa ut 6 st bottnar ca 7 cm i diameter, på en bakplåtsklädd plåt. Spritsa sedan med den andra marängsmeten, lite mindre och toppigare maränger. Dekorera de toppiga marängerna med Neonmix.
Grädda marängerna i mitten av ugnen ca 35 - 40 min, tills marängerna känns lätta. Stäng av ugnen och låt marängerna torka i ugnen med ugnsluckan på glänt någon timme.
Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa vispgrädden tjock och vänd sedan ned den i tårtmoussen och blanda väl. Spritsa en rejäl klick tårtmoussen på varje marängbotten och lägg sedan på marängtoppen.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser