Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ned i smeten. Rör försiktigt ned smält smör och citronarom.
Häll smeten i smord bröad springform ca 28 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Dela kakan i tre delar. Fukta varje del med mjölk blandat med vaniljsocker. Vispa tårtmousse med mjölken, en minut med elvisp eller tre minuter för hand. Vispa grädden. Blanda tårtmousse med grädden
Bred sylt på en tårtbotten och täck med en ny botten. Bred hälften av tårtfyllningen på nästa botten och täck med den sista delen.
Dela kakan på mitten och lägg samman dem med cirkelformen mot varandra. Täck kakan med resten av tårtfyllningen. Kavla ut marsipanen, gärna mellan plastfolie. Täck tårtan med marsipan och garnera med Kristyr och rosa strössel.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser