Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
Lägg rumsvarmt smör, socker, rumsvarma ägg och vaniljpasta i en skål. Sikta ned vetemjöl och bakpulver. Vispa med elvisp först på låg hastighet och därefter på medelhastighet i 1 min.
Glöm inte att skrapa kanterna några gånger så att allt blandas. Blanda utspädd naturell yoghurt och bikarbonat i en skål, tills det skummar. Häll ned det i kaksmeten.
Vispa på medelhastighet tills smeten är slät. Häll smeten i en smord springform. Grädda kakan i ca. 50-60 min.
Känn efter med en sticka om kakan är färdiggräddad. Det ska inte bli kladdigt på stickan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga lite alluminiumfolie över den medan den gräddar färdigt.
Låt den färdiggräddade kakan svalna helt på ett bakgaller och dela den sedan i tre bottnar.
Häll påsen med Berry Fantasy i en skål och tillsätt kall cream cheese och det rumsvarma smöret. Vispa med en elvisp i 4 min.
Häll påsen med Juicy Lemon i en skål och tillsätt det rumstempererade smöret. Vispa med en elvisp i 4 min.
Smula kexen medelgrovt med fingrarna.
Placera en av bottnarna nederst i en tårtring. Vik två bakplåtspapper på mitten och placera dem längs kanten av tårtingen, så ändarna överlappar.
Starta med att fördela 1/3 av Berry Fantasy frostingen i klickar runt omkring på botten, så det är jämnt fördelat men med mellanrum.
Ta därefter 1/3 av Juicy Lemon smörkrämen och fördela på samma sätt. Processen upprepas med blåbärsmarmelad/sylt (ca. 100 g) och lemon curd (ca. 100 g).
Avsluta med att strössela kexsmulor (ca. 25 g) i de resterande mellanrummen.
Lägg på den mellersta botten och fyll denna botten på samma sätt som i förra steget.
När sista botten är placerad fördelas det sista av krämerna, marmeladen/sylten, curden och kexsmulorna som en snygg avslutning ovanpå tårtan.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser