Grovhacka valnötskärnorna med en kniv. Smörj kakformen med smör och bröa formen med ströbröd, alternativt sätt ut små muffinsformar på en plåt.
Dela äggvitor och äggulor.Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Blanda smör och socker i en skål och vispa kraftigt med en elvisp tills smörkrämen är ljus. Tillsätt äggulorna och vispa till en jämn massa. Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskryddor, kakao och hackad choklad och rör ner i blandningen, växelvis med glögg/rödvin, i smeten. Tillsätt först 1/3 av de vispade äggvitorna, sedan resten och blanda väl.
Muffins: fyll muffinsformarna till lite mer än hälften med en sked. Kakform: häll smeten i formen. Låt kakan vila i formen i 10 minuter efter gräddning Ta sedan upp den ur formen och låt den vila på ett galler.
Över-/undervärme: 180 grader Varmluft: 160 grader Gräddning: ca 25-30 minuter
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes