Smula kexen och smält margarinet. Tillsätt kaksmulorna i det smälta margarinet och blanda till en slät massa. Bred ut massan på botten av en springform (diameter 24cm) och ställ in i kylen så länge.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa båda vaniljsåsarna i en skål tills de blir fluffiga och tillsätt båda burkarna "färskost" under vispning. Därefter lägger du över hälften av smeten i en annan skål.
Värm 1 matsked citronsaft och lös upp 4 gelatinblad i den. Lägg mangopurén i en skål. Häll ner den varma gelatinlösningen i en tunn stråle i mangopurén under omrörning. Blanda ner mangopurén i de ena vaniljsmeten. Blanda tills det är slätt.
Värm på nytt 1 matsked citronsaft och lös upp de återstående 4 gelatinbladen i den. Tillsätt ytterligare 3 matskedar citronsaft och häll citronblandningen i tunn stråle ner i den andra skålen med vaniljsmet. Rör hela tiden.
Ta ut springformen ur kylen och häll växelvis båda massorna i mitten av kakbottnen tills all massa är använd. Använd till exempel en ätpinne för att virvla smeten i ett spiralmönster hela vägen till botten. Låt kakan stelna i kylen i minst 3 timmar.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser