Sätt ugnen på 180°C alt 160°C om du använder varmluft. Förbered en rektangulär bakform ca 30 x 20 cm - smöra och klä med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar och lägg i en mikrovågsugnssäker skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör i mikron i 30 sekunders intervaller. Rör om mellan gångerna. Fortsätt tills allt är helt smält.
Tillätt socker och blanda till en jämn smet. Blanda i ägg och vaniljexrtrakt. Vispa på hög hastighet med elvisp i ca 2-3 min.
Sikta ned mjöl och kakao och vänd ner tills det nätt och jämnt är blandat.
Ta fram en stor skål. Lägg i färskost, gräddfil, socker, majsmjöl och vaniljextrakt. Vispa till en slät smet.
Fördela smeten i 3 separata skålar och blanda i lila gelfärg i den första, grön gelfärg i den andra och röd och gul gelfärg i den tredje så du har en lila, en grön och en orange smet.
Häll browniesmeten i bakformen och jämna till ytan. Skopa över cheesecake-smetarna på toppen och gör virvlar med hjälp av en kaksticka eller kniv. Grädda kakan i ugnen 40-45 minuter, tills kakan har satt sig längs kanterna och är lite vobblig i mitten. Låt brownien svalna i formen, den kommer sätta sig ytterligare när den svalnat.
Servera brownien på Halloweenfesten, gärna varm med en skopa glass.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor