Smält smör i kastrull.
Tag av från plattan och häll i mjölk, sirap, kardemumma och salt.
(Skall hålla ca 37°c)
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare.
Häll över degvätskan och lös upp jästen.
Häll sedan i lite mjöl åt gången.
Tänk hellre lite för lös än för mycket mjöl.
Bearbeta degen länge och väl.
Minst 10 min!!
När du har en blank fin deg som släpper från bunkens kanter, så täck med plastfolie och låt den jäsa ca 1h.
Forma till bullar och jäs sedan ytterligare 45min.
Grädda i 225°c ca 10 min.
Under tiden så förbereder du fyllningarna!
Värm Baileys ( koka om du inte vill ha kvar alkoholen).
Stäng av plattan och rör sedan i chokladen.
När du har en blank fin smet är det klart.
Vispa i hela förpackningen Tårtmousse i mjölken.
Vispa tills du har en fluffig fin mousse.
Vispa grädden i en bunke för sig.
Skär av en trekant av locket på din semmelbulle.
Gör en liten urgröpning och fyll upp lite av fyllning nr 1( chokladganachen)
Varva sedan chokladmousse och grädde i en spritspåse och spritsa på semlan!!
Toppa med locket och sist pudrar du florsocker över!!
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar