Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 180 grader.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta blandningen med en elvisp utrustad med degkrokar, först på lägsta effekt och sedan på full effekt så att ingredienserna går ihop till en deg. Forma till droppar ungefär lika stora som en hel valnöt. Lägg över kakorna på plåten och grädda i mitten av ugnen i 14-16 minuter.
Lägg över igelkottskakorna med bakplåtspappret till ett galler och låt svalna.
Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Doppa kakan till hälften i chokladen.
Strö genast strössel ovanpå. Lägg igelkottskakorna på bakplåtspapper och låt glasyren stelna.
Dekorera sedan ögon och nos med choklad med till exempel en träpinne.
Liknande recept
Småkakor
Småkakor
Småkakor