Smörj och bröa en springform (26-28 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör samman till en slät smet, men vispa inte mer än nödvändigt!
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna under bakduk. Dela kakan i 3 delar. Blanda 2 dl mjölk och vaniljsocker och dränk in bottnarna med mjölken.
Vispa tårtmoussen med 2.5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Bred hälften av jordgubbssylten och hälften av tårtmoussen på en tårtbotten. Lägg på nästa botten och gör likadant.
Täck tårtan med jordgubbar. Värm vinbärsgelén och pensla över bären.
Vispa grädden och smaksätt den eventuellt med lite extra vaniljsocker. Spritsa grädde runt tårtan och på kanterna.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser