Sätt ugnen på 175 °C över- och undervärme.
Smält smöret och låt det svalna i en stor bunke.
Tillsätt yoghurt. vaniljextrakt och ägg och rör samman alla de blöta ingredienserna. Blanda de torra ingredienserna i en mindre skål och sikta dem över de blöta ingredienserna. Rör tills smeten är jämn. Vänd sist ned den hackade chokladen. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Formarna ska inte fyllas helt, eftersom smeten jäser.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn efter med en sticka att muffinsen är färdiggräddad. Det får inte bli smetigt på stickan. Låt muffinsen svalna helt.
Blanda innehållet från en påse Cake Mousse Vanilla Taste med kall mjölk, vispa med elvisp först på låg hastighet 1 minut och sedan på hög hastighet ytterligare 4 minuter. Tillsätt några droppar grön gelfärg i moussen tills den har önskad grön nyans.
Lägg moussen i en spritspåse med en stängd stjärntyll (ø 8 mm) och spritsa en julgran på toppen av varje cupcake. Använd grön kristyr för att göra girlanger runt granen och strössla med Christmas Party strösselmix.
Använd gärna en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar för att vara säker på att dina cupcakes håller formen vid gräddningen.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes