Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda smör och socker till en krämig smet. Blanda ner vaniljsocker.
Sikta i mjöl och majsmjöl och rör ner i smeten. Använd händerna för att forma en deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakunderlag och knåda degen varsamt tills den är följsam.
Skär degen på hälften och dela varje halva i 9 portioner. Arbeta med en portion i taget och rulla degbiten försiktigt fram och tillbaka mot underlaget för att forma ett tanigt finger ca 10 cm långt.
Nyp degen på 2 ställen för att skapa den knotiga känslan och använd en kniv för att måla rynkorna. Lägg fingerkakorna på plåten med lite mellanrum. Ju smalare du formar degen desto mindre breder den ut sig när den gräddas.
Pensla toppen av fingrarna med en uppvispad äggvita. Sätt en mandel som nagel på varje fingertopp och tryck försiktigt till. Låt kakorna stå svalt i kylskåp ca 30 minuter.
När det har gått 20 minuter är det dags att sätta på ugnen. Värm ugnen till 180˚C (160˚C varmluft). Pensla resterande del av finger med äggvita, inte mandeln.
Droppa lite gelfärg på en tallrik och använd en liten pensel för att måla mandelnaglarna. Grädda kakorna i ca 20 minuter tills de har fått en lätt gyllene färg. Låt svalna ca 5 minuter innan du lägger över de på ett galler för att svalna helt. Dags att skrämma dina Halloweengäster!
Liknande recept
Småkakor
Småkakor
Småkakor