Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Ta fram en springform som är 22 cm i diameter och spänn ett bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med smör.
Smält smöret och tillsätt kardemumman. Låt svalna ordentligt.
Tillsätt strösocker, salt och ett ägg i taget under tiden du rör om för hand.
Tillsätt vetemjölet och vänd runt med en slickepott.
Blanda alla ingredienser utom pärlsockret. Lägg kanelsmöret i en spritspåse och klipp ett hål längst ner.
Häll kladdkakesmeten i formen och bred ut till ett jämnt lager. Spritsa i kanelsmöret som en snurra inifrån och ut på kakan. Strö över pärlsockret.
Sätt in kakan näst längst ner i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor