Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt strösocker, ägg, kardemumma och salt i skålen och 2/3 av vetemjölet. Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Arbeta på medelhastighet och arbeta ner det resterande mjölet lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
Klicka i smöret och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den är elastisk och släpper från kanterna. Täck bunken med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt degen jäsa i rumsvärme i 1 1⁄2 timme.
Förbered under tiden fyllningen.
Rör ihop smör, kardemumma, strösocker, sirap och vetemjöl.
Stjälp upp bulldegen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock rektangulär platta.
Bred på ett jämnt lager med fyllning. Vik över ena halvan av degen och dela i 2 cm breda remsor. Snurra varje remsa och forma till en kardemummasnurra.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa 45 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna på galler under bakduk.
Smält smöret och låt svalna. Pensla bullarna med smör och doppa i strösocker.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar