Sätt ugnen på 175 grader.
Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.
Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen för cirka 15–20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
Låt kakan kallna helt i formen.Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen.
Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke.
Strö över chokladströssel och förvara kakan kallt till servering.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor