Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Ta fram en springform som är 22 cm i diameter och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
Lägg kexen och kokosen i en matberedare och mixa till ett fint mjöl. Häll i smöret och mixa lite till. Häll kexsmulet i springformen och tryck ut till ett jämnt skal i formen, även upp på kanterna.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 8–10 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.
Lägg grädden i en skål och vispa till luftig konsistens, ställ åt sidan.
Vispa ihop florsocker med färskosten med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, vispa under tiden.
Pressa i saften från limefrukterna i en kastrull och värm upp. Ta från plattan och lägg i gelatinbladen, rör om till gelatinbladen smält. Låt svalna något. Ringla i smeten under tiden du vispar med elvispen.
Tillsätt den vispade grädden, vanilj och vänd ner med en slickepott.
Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet minst 5 timmar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 55 minuter.
Lägg passionsfruktstärningarna i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten. Koka upp.
Sila bort kärnorna och häll passionsfruktsaften i en skål. Krama ur vattnet från gelatinbladen och blanda ner. Låt svalna till rumstemperatur.
Ta ut kakan och häll på spegeln och låt stå i kylen i minst 2 timmar till.
Dekorera med vispad grädde, Dr. Oetker Rose & Gold, citronmeliss, färska blåbär och florsocker.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes