Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen.
Rör tills jästen löst sig.
Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Dela varje deg i ca 20 jämnstora bitar. Rulla ut varje del till en smal rulle och forma lussekatter.
Lägg lussekatterna på plåtar täckt med bakplåtspapper och garnera med russin, tryck till djupt ner i bullarna.
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, ca 8 minuter tills de är gyllenbruna.
Ställ att svalna under bakduk.
Låt fantasin flöda och garnera med dekorationskristyr och valfritt strössel.
Liknande recept
Högtider
Högtider
Högtider