Kör mandel och florsocker i en matberedare till en jämn smet.Vispa äggvitan luftig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till en styv massa.
Vänd försiktigt ned mandelsockret i äggviteskummet. Blanda samman allt. Lägg massan i en spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut små runda kakor på bakplåtsklätt papper. Låt makronerna stå på plåten minst 20 min innan de gräddas. Grädda i 160 grader ca 15 minuter.
Låt kakorna stå några min. innan de lossas från bakplåtspappret. Para ihop kakorna efter storlek och låt dem svalna.
Smörkräm: Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Smaksätt med vanilj eller romarom. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna. Lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.
Chokladkräm: Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör samman och låt svalna helt, gärna i kyl över natt. Vispa upp krämen och lägg den i en spritspåse. Spritsa ut krämen på hälften av makronerna och lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.
Liknande recept
Småkakor
Småkakor
Småkakor