Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter.
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. Tillsätt mandel och valnötter. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering.
Servera gärna kakan med en klick Vispad grädde.
Tips: Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes