Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ner mandel. Vispa på låg hastighet och tillsätt smör, mjölk, citronskal och saft. Häll smeten i en smord springform och grädda 30-40 minuter. Kakan är färdig när den är gyllene på toppen och mitten inte ger efter för ett lätt tryck. Låt kakan svalna helt på galler.
Grovhacka choklad och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa smör, vaniljpasta och florsocker till en jämn smet. Tillsätt grädden och vispa på full effekt i 1 minut. Vänd ner chokladen och vispa först på låg hastighet tills den är jämnt fördelad. Öka till full effekt 1-2 minuter tills fyllningen är lätt och luftig.
Rör samman lemon curd med citronskal och saft.
Dela kakan i tre bottnar. Bred citronkräm över de två nedersta bottnarna och fördela sedan 1/3 av chokladkrämen ovanpå. Lägg bottnarna på varandra och täck hela tårtan med resterande chokladkräm. Dekorera med silverpärlor.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser