Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att svälla. Vispa äggvitorna och florsocker till hårt skum. Tillsätt blå och gul gelfärg för att färga smeten grön.
Mät upp strösocker, glukossirap och vatten i kastrull. Rör om och låt det koka upp till blandningen är 100 grader. Använda en termometer för att få rätt temperatur.
Fortsätt att värma upp till 127 grader, ta det från värmen och tillsätt äggblandningen. Vispa kraftigt.
Värm ½ dl vatten i exempelvis ett dricksglas. Pressa ur de blötlagda gelatinbladen och låt de lösas i det uppvärmda vattnet.
Vispa ner gelatinblandningen och fortsätt vispa tills smeten är jämn och blank och börjar svalna.
Blanda florsocker och potatismjöl häll i en bakplåtspappersklädd plåt. Häll marshmallowsmassan i en spritspåse och spritsa genast ut granar. Dekorera genast, massan stelnar snabbt.
Låt marshmallowsgranarna svalna till rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Liknande recept
Godis
Godis