Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad. Låt svalna i 5 minuter.
Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt den något avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner mjölet
Förbered mascarponefrostingen. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.
Fördela ¾ av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor