Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
Det är viktigt att alla redskap är rena och fria från fett, då det annars kan påverka resultatet på marängerna.
Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.
Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. För att få alla korgar lika stora, kan man med fördel rita upp stora cirklar på pappret, ca. ø 8 cm.
Spritsa marängsmeten i dessa cirklar och gör en fördjupning med baksidan på en matsked i varje cirkel, så det bildas korgar.
Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.
Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.
Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. Klicka försiktigt ner ca 2 msk chokladsås i marängsmeten och rör om försiktigt i spritspåsen så det bildas ett marmorerat mönster.
Upprepa momentet med bakplåtspapper, cirklar och spritsning som ovan förklaring med marängkorgar utan choklad.
Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.
Vispa påsens innehåll med mjölk i ca 3 min (tills du får en blank och fast chokladmousse) Låt ev. vila en liten stund i kylen innan montering.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Spritsa eller klicka ut chokladmousse i varje marängkorg. Toppa med färska bär och rostad mandelspån. Kan även toppas med små mini-maränger och myntablad efter tycke och smak.
Marängkorgarna kan med fördel göras dagen/dagarna innan servering, men montering och dekoration ska göras precis innan servering.
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert