Nyp samman tärnat kallt smör med florsocker och mjöl.
Tillsätt ägget och arbeta samman tills den precis går ihop, du ska inte knåda degen. Om det är för torrt så tar du i lite vatten.
Lägg plastfolie om degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter, gärna mer.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Mjöla ett bakbord och kavla ut degen tunt.
Klä små veckade plåtformat i metall med deg (eller om du har andra fina små-fromar). Grädda i 5-10 minuter. Pajskalet ska sätta sig och få en lätt gyllene ton.
Låt skalen svalna i sina formar.
Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull och värm på medeltemperatur. Smeten ska tjockna men inte koka.
Dra kastrullen av värmen och rör ner smöret.
Sila curden för att få bort kärnor och eventuella klumpar.
Häll passionsfruktscurden på en burk och låt svalna i rumstemperatur. Förvara den sedan i kylskåp.
Curden håller sig max 14 dagar i kylskåp men den går bra att frysas in.
Stjälp ut pajskalen från formarna.
Spritsa eller klicka lite passionsfruktscurd i varje skal.
Vispa marängmixen enligt anvisningarna. Spritsa maräng på toppen av varje paj. Vi valde en stjärntyll denna gång.
Använd en brulébrännare och bränn av marängen lätt.
Pajerna går bra att förvara i kylskåp, åtminstone tills nästa dag.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes