Börja med att baka tårtbotten; värm ugnen till 190°C (170°C om du använder varmluftsugn) och smöra och klä 2 st runda formar (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper.
Lägg smör och socker i en stor skål och vispa samman lätt och luftigt. Blanda ner äggen tills du har en slät smet. Sikta och vänd ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt mandelmjölet och limezest. Fortsätt att vända runt tills allt är blandat.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda bottnarna i 25 minuter tills de blivit gyllene. Testa med en kaksticka om bottnarna är färdiggräddade. Om du sticker kakan i mitten ska stickan vara torr.
Medan bottnarna gräddas förbered penslingen. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills sockret har smält. Öka värmen och låt koka 1 minut. Ställ sedan kastrullen åt sidan. När bottnarna är färdiggräddade, avlägsna myntabladen och stick några hål på toppen av kakorna. Häll över vätskan över kakorna och låt det sugas upp. Låt bottnarna svalna i sina formar i 15 minuter, och stjälp sedan upp på bakgaller så att de kan svalna helt.
När bottnarna har svalnat är det dags att dekorera! Dags att förbereda smörkrämen. Lägg smöret i en stor skål och vispa med elvisp tills det mjuknat och bleknat i färgen. Tillsätt florsockret lite i taget och blanda väl. Häll slutligen i limesaft och rom och vispa till du har en lätt och fluffig kräm.
Använd en brödkniv för att skära bort toppen och jämna till bottnarna. Lägg en botten på ett tårtfat. Bred ett lager smörkräm på toppen och lägg på den andra bottnen. Bred resterande smörkräm på toppen och runt sidorna av tårtan. Använd en palett för att jämna ut krämen.
Arrangera limeklyftor, myntablad och björnbär i en krans runt tårtan. Ta-dah! Nu är din läckra Mojjitotårta redo att avnjutas!
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser