Tvätta och skala morötterna. Riv dem grovt på rivjärn eller i matberedare.Grovhacka pistagenötterna.Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel.Vispa ägg och socker, tillsätt smöret. Blanda ner mjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Häll smeten I en mjölad bakform. Grädda i 180 grader I 45-50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna. Dela kakan i två delar på längden.
Vispa samman färskost, socker, citronarom och smör till en fluffig frosting. Bred ut hälften på den ena botten och lägg ihop kakan. Bred resten av frostingen över kakan.
Morötter: Använd ca 50 g sockermassa och blanda den med gul och röd gelfärg. Ungefär 1/3 röd färg och 2/3 gul färg till en klar orange färg. Blanda lite sockermassa med grön färg till löv. Forma morötter och blad och dekorera på kakan.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor