Vispa ihop äggvita, florsocker och ättiksprit med elvisp till en fluffig konsistens.
Färga 2/3 delar till orange färg (gul och röd) och 1/3 till grön.
Spritsa till morötter på bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur i ett dygn. Förvara på en torr och väl försluten burk.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv morötterna på den fina delen på rivjärnet.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
Ringla ner rapsoljan med en tunn stråle under tiden du vispar med elvispen.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop med en slickepott. Tillsätt slutligen i morötter och hackade valnötter.
Ta fram en springform som är 22 cm i diameter, spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen och smöra kanterna med smör. Häll i smeten och bred ut.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, känn efter med en sticka den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt.
Dela kakan i tre lika breda bottnar.
Lägg alla ingredienser till färskostfyllningen i en skål. Vispa med elvisp i cirka 4 minuter.
Lägg fyllning mellan bottnarna och spara 1/3 att täcka tårtan.
Täck tårtan med ett jämnt lager och dra med spatel så du får fina linjer. Ställ i kylen i cirka 30–60 minuter.
Hacka valnötterna. Dekorera tårtan med de hackade valnötter, vanilla twister och kristyrmorötterna. Dekorera gärna tårtan med ätbara blommor.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser