Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop övriga ingredienser (sikta dem gärna) och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i smordl och bröad form, ca 28 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela botten i tre delar.
Vispa ihop tårtmousse med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Lägg jordgubbsmoussen på en tårtbotten och täck med nästa botten. Bred på chokladmoussen på den andra botten. Täck med sista botten och bred ett tunt lager vispad grädde över hela tårtan.
Kavla ut sockermassan till en rund platta i lagom storlek för att den ska täcka tårtan. Använd gärna lite potatismjöl så går det lättare att kavla. Lägg sockermassan som ett lock på tårtan.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut den ganska tjockt på bakplåtspapper. Låt chokladen kallna men inte bli hård. Hyvla sedan chokladen med en potatisskalare. Lägg chokladen som ett fågelbo i en cirkel på tårtan. Skär ut gap i physalisen, sätt ett mandelspån som tunga och gör ögon med dekorationsglasyren.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser