Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper. Blanda samman de torra ingrediensera till bottnen. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en springform. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, använd en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt i formen. Dela den därefter i två bottnar med hjälp av en brödkniv.
Grovhacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Vispa smör, florsocker, salt och vaniljsocker tills du får en vit kräm. Vispa sedan långsammare under tiden som du tillsätter chokladen. Vispa tills krämen får en skinande konsistens.
Lägg den nedersta bottnen på ett serveringsfat. Fördela hälften av chokladkrämen över bottnen. Lägg på den andra bottnen och fördela resten av krämen över tårtan. Dekorera tårtan med färska bär och chokladgodis.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser