Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla tre engångsformar i aluminium, ca 18 cm i diameter.
Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i det ena glaset. Fyll dem andra två med vetemjöl respektive strösocker till samma nivå som äggen. Det är därför som receptet kallas för bottnar på 3 lika.
Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.
Fördela smeten lika i dina formar och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna så inte bottnarna sjunker. Låt bottnarna svalna i formar under en kökshandduk.
Förbered choklad och vanilj tårtmoussen enligt instruktionen på förpackningen.
Ställ en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred hälften av choklad tårtmoussen över. Lägg den andra botten över. Bred sylt på och sen vanilj tårtmoussen över. Lägg den tredje botten över.
Ställ tårtan i frysen någon kvart så blir det lättare att spackla den med resterande choklad tårtmoussen. Spara ev. lite mousse att spritsa toppen med.
Klä tårtan i black and gold strössel för en festlig look. Toppa med resterande mousse. Förvara tårtan kallt till servering.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser