Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret, dra från plattan och häll i grädden. Låt svalna helt.
Vispa ägg och strösocker riktigt luftigt och vitt med en elvisp i ca 5 minuter.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i äggsmeten. Vänd med en slickepott till en jämn smet.
Häll i smöret och grädden, vänd ytterligare till en jämn smet.
Ta bort 1/3 av smeten och lägg i en annan skål. Smaksätt 2/3 av smeten med vaniljsocker och 1/3 av smeten med kakao.
Ta fram 12-15 muffinsformar beroende på storlek. Börja med att klicka i vaniljsmeten i formarna och därefter klicka i chokladsmeten i samma form och dra med t.ex en grillpinne genom smeten (smeten ska inte blandas helt, utan det ska bli ett marmorerat mönster.) Upprepa tills all smet är slut, fyll formarna med cirka 2/3 smet.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är helt torra. Känn efter med en sticka.
Låt muffinsen svalna helt.
Vispa rumsvarmt smör tillsammans med rumsvarm färskost, tillsätt lite florsocker i taget och vispa till en fluffig frosting.
Smaksätt med vaniljpulver.
Separera och häll upp chokladströsslet i 4 olika skålar. Spritsa frostningen på muffinsen och doppa sedan varje muffins i valfritt strössel.
Dekorera med Easter Sugar Decoration.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes