Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop 4 ägg och 4 dl strösocker poröst med elvisp.
Tillsätt 2 dl rapsolja och 200 gram finrivna morötter och bland försiktigt med en ballongvisp.
Sikta ner 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk kanel och 1 kryddmått salt.
Vänd ihop ingredienserna med en slickepott tills du har en jämn och klumpfri smet.
Häll upp smeten i en rektangulär form (23x35 cm) klädd i bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar, två avlånga för öronen och en rund för huvud.
Blanda 200 gram rumstempererat smör med 1 påse Buttercream mix.
Vispa med elvisp i ca 4 minuter tills det blivit riktigt vitt och krämigt.
Tillsätt 200 gram färskost och vispa på låg hastighet tills allt har blandats.
Dela upp frostingen i olika skålar och färga frostingen med valfria gelfärger, vi har använt oss utav gult och rött.
Håll upp frostingen i spritspåsar och spritsa på kakan och dekorera med Dr. Oetker Easter Party Sprinkles och Easter Sugar Decoration.
Liknande recept
Högtider
Högtider