Hacka den vita chokladen och smält försiktigt i mikro eller över vattenbad. Droppa i gelfärg och rör om tills chokladen har fått önskad färg. Fördela chokladen i formarna men spara lite av chokladen till dekorationen. Ställ formarna i frysen ca 10 min för att stelna. Tryck försiktigt ut chokladskalen ur formarna.
Fyll hälften av skalen med strössel, chokladpulver och minimarshmallows. Värm en tallrik i mikron eller i ugnen. Ta sedan försiktigt de resterande chokladskalen och tryck försiktigt mot den varma tallriken så kanten smälter lite. Limma ihop med de fyllda halvorna och ställ i kylen 5-10 min för att stelna.
Garnera äggen med den smälta chokladen som blivit över och dekorera med strössel och sockerdekorationer.
Lägg chokladäggen i koppar eller glas och häll över varm mjölk. Rör runt med en sked när ägget smält och servera genast.
Liknande recept
Godis
Godis
Godis