Smula sönder sockerkakan i en matberedare eller mixer.Lägg kaksmulorna i en bunken och rör samman med färskosten.
Forma med händerna små ovala kycklingkroppar av kakmassan. Det blir ungefär 8 stycken.
Ställ kropparna i frysen i 30 minuter. Placera de på lite plastfolie eller bakpapper så att de inte fryser fast i formen eller underlaget.
Färga en liten del av den gula sockermassan orange med hjälp av lite röd gelfärg. Den oranga massan används för att forma små näbbar.
Ta ut cake popsen ur frysen efter 30 minuter. Dela den gula fondanten i 10 lika delar. Pudra lite florsocker på bakunderlaget och kavla en av delarna ca 1/4 cm tunt. Vira den kavlade sockermassan runt en kycklingkropp, skär bort ev. överflöd och nyp ihop ändarna så att ytan blir jämn och slät.
Upprepa detta tills du har klätt in alla dina kycklingkroppar. Då ska du ha 2 delar gul sockermassa kvar.
Kavla ut resterande gul sockermassa och stansa ut 8 små cirklar som du sedan delar på hälften. Detta blir 8 stycken vingpar. Fäst en vinge på var sida om kropparna. Använd tex lite honung som klister.
Fäst på samma sätt näbbarna på varje kyckling.
Fäst svarta strösselpärlor som ögon.
Ur den vita sockermassan stansar du ut små stjärnor som du sätter som äggskal på kycklingarnas huvud.
Liknande recept
Högtider