Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker skummande och luftigt med en elvisp i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och vispa samman ordentligt. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt kokosmjöl och vatten och vänd runt. Häll smeten i en smord springform på 24 cm i diameter, använd gärna bakpapper i botten, och grädda tårtbotten i 18-20 minuter nederst i ugnen. Känn efter med kaksticka om kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr när du drar upp den från kakan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga en bit folie över medan den gräddas färdigt. Låt tårtbotten svalna helt på ett galler.
Klä en springform eller tårtring i plastfolie. Lägg kokosbotten i formen. Mixa den avrunna ananasen till en puré. Bred purén över kokosbotten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda kokosmjölk och kondenserad mjölk i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med romarom antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Häll 3 msk av mjölkblandningen över de smälta gelatinbladen. Häll därefter gelatinbladen över till skålen med mjölkblandningen. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem i smeten i två omgångar. Häll smeten över tårtbotten. Ställ formen i kyl tills fyllningen har satt sig, ca 2-4 timmar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Smält gelatinbladen tillsammans med 3 msk av ananassaften, antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Under tiden blandas gelfärgen i 1 msk av ananassaften. Färg och gelatinblad blandas därefter med resten av den rumsvarma ananassaften. Häll försiktigt gelén över tårtan. Ställ i kylskåp tills gelén har stelnat.
Skär av toppen på ananasen. Skär ananasen i så tunna skivor som möjligt, en mandolin kan vara till bra hjälp. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter i 125 ºC över-och undervärme. Ta sedan ut ananasen och vänd på skivorna och fortsätt grädda dem ytterligare 25 minuter i samma temperatur. I stället för ugnen kan du använda micro, då tar du en skiva i taget i någon minut tills den är mjuk. Lägg de mjuka ananasskivorna i en liten muffinsform av metall. Torka dem i ugnen i 50 ºC varmluft i 4-8 timmar. Låt de svalna helt. Sätt lite baklim i mitten av en ananasskiva och dekorera med Chocolate Silver Pearls, låt torka (Om baklimmet är hårt, värm det i varmt vatten innan användning). Dekorera botten av tårtan med kokosflarn. På toppen av tårtan placerar du ananasblommorna.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser