Sätt ugnen på 160 grader. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
Rör ner samtliga ingredienser och häll smeten i din springform.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men ha fasta kanter.
Låt brownien stelna helt i kylskåpet, gärna över natten.
När det är dags för servering vispar du ihop färskost och vispgrädde krämigt. Tillsätt sedan pepparmintsarom i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vänd ner florsockret försiktigt.
Fördela cheesecakesemeten i två skålar och färga sedan den ena skålen med några droppar röd gelfärg.
Skär brownien i bitar och varva brownie med cheesecakesmeten i 4 glas.
Servera, ät och njut!
Skulle du vilja ha allting förberett och inte göra cheesecakesemeten i sista sekund så rekommenderar jag att du låter cheesekakesmeten vara kvar i skålarna tills det är dags för servering.
När det är dags, rör du om och fyller upp glasen. Detta är för att det finns en risk att aromen lämnar cheesekakesmeten om den ligger för länge i glasen.
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert