Vispa rumstempererade ägg och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Blanda försiktigt.
Häll smeten jämnt fördelat i en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda botten i 225 grader i ca 8 minuter.
Strö socker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp försiktigt upp den gräddade kakan på pappret och ta försiktigt löst pappret på toppen. Låt svalna i rumstemperatur.
Bred på hallonsylt över botten. Vispa grädden och blanda med färskost. Tillsätt socker och pepparmintsarom. Fördela krämen ovanpå sylten, men spara lite för att även täcka käppen innan du täcker med sockermassa. (se steg 8).
Med bakpappret som hjälp, forma tårtan till en rulltårta, låt skarven ligga underst.
Skär av ungefär 20 cm av rulltårtan till käppens huvuddel. Skär sneda/triangulära bitar av resten och forma till böjen. Vid behov kan du kapa lite mer på längden och fylla ut eventuella luckor.
Bred på resten av fyllningen över hela käppen. Färga 100 g av den vita sockermassan röd med hjälp av gelfärg. Kavla ut den vita och röda sockermassan. Täck rulltårtan med vit sockermassa. Släta ut och skär bort eventuella rester. Skär den röda sockermassan i remsor och dekorera käppen så att den blir randig.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser